15.11.2019

'PEYGAMBER VE AİLE ' KONULU KONFERANS

Viranşehir Müftülüğü olarak Mevlid-i Nebi haftası münasebeti ile 'peygamber ve aile' konulu konferansımızı gerçekleştirdik.
Konferansımız İstiklal Marşı,Kur'an ı Kerim tilaveti ,Açılış konuşması ,Sinevizyon, Konferans ,Ödül Töreni ve Hatim duası ile son buldu.
Programda açılış konuşmalarını gerçekleştiren Müftü vek. Şehmus ARSLAN ; ''Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Mevlid- i Nebi haftası ile ilgili bir tema belirliyor. Bu yıl da 'Peygamber ve aile ' teması ile bu konuya dikkat çekiyor . Kur'an ı Kerim de yüce Allah şöyle diyor :İçinizden, kendileriyle huzura kavuşacağınız eşler yaratıp; aranızda muhabbet ve rahmet var etmesi, O'nun varlığının belgelerindendir. Bunlarda, düşünen millet için dersler vardır. İşte İslam dininde ailenin önemi bu denli önemlidir.'' şeklinde açıklamalarda bulundu.
Doç. Dr Ahmet GÜNDÜZ hocamızın verdiği konferansta ise peygamberin hayatından ve aile yaşantısından örnekler vererek bizlerinde aile ilişkilerimizde ve evliliklerde nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda konuşmalarda bulundu.

Program daha sonra hediye töreni ile devam etti hediyelerini vermek üzere günün anlam ve önemine binaen Doç Dr. Ahmet GÜNDÜZ hocaya Muhammed (sav) yazılı Hat tablosu Müftü
Vek . Şehmus ARSLAN hocamız tarafından hediye edildi . Ayrıca Rahime Hatun Kur'an Kursu nda 96 gün gibi kısa sürede hafızlığını tamamlayan 'ELA ALSİYED ' isimli öğrencimize de plaket ve Müftülüğümüz ile Diyanet - SEN in katkılarıyla bir Cumhuriyet altını hediye edildi. Ardından yapılan hatim duasıyla program son buldu. Programda emeği geçen hocalarımıza ve Doç. Dr. Ahmet GÜNDÜZ hocamıza ve Diyanet -SEN e teşekkür ederiz.