10.06.2022

4-6 YAŞ KUR'AN KURSLARINDA EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK "KADİM OYUNLAR ÇOCUK ŞENLİĞİ" DÜZENLENDİ!

4-6 YAŞ KUR'AN KURSLARINDA EĞİTİM GÖREN MİNİKLERE  YÖNELİK "KADİM OYUNLAR ÇOCUK ŞENLİĞİ" DÜZENLENDİ!

Birecik İlçe Müftülüğü tarafından 4-6 yaş Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik “Kadim Oyunlar Şenliğidüzenlendi.

Birecik İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirilen şenlik, Kur’an tilaveti ile başladı. Müftülük bünyesindeki 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı şenlikte atölye çalışmaları, çeşitli gösteriler  ve unutulmaya yüz tutmuş çuval yarışı, yumurta taşıma, halat çekme, sek-sek gibi pek çok yarışmaların yanında çeşitli etkinliklerle minikler doyasıya eğlendi.

Birecikte görev yapan Kur’an Kursu Öğreticilerinin ve Ve Müftülük Personelinin gayretleriyle yapılan şenlik, "Geleceğimiz olan yavrularımıza Kur’an-ı Kerimi ve dinimizin güzelliklerini öğretme amacını taşımaktadır. Dinimizi öğretirken yöresel oyunlarla çocuklarımızın geçmişle bağlantısını taze tutup bu oyunlar arasında Kur'an-ı Kerimi ve dini bilgilerimizi saf ve temiz dimağlara aktarmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile unutulmaya yüz tutmuş kadim oyunlarımızı tekrar canlandırmayı hedefliyoruz.”

Yavrularını ilim yuvası 4-6 Yaş Kur'an Kurslarına gönderen ailelere, Kur'an Kursu Hocalarımıza, programa emeği geçen müftülük personeline, din görevlilerine ve programa iştirak eden misafirlere teşekkür ederiz.