27.01.2023

REGAİP KANDİLİ GÖKDOĞAN CAMİİNDE COŞKUYLA KUTLANDI!

Ramazan ayının habercisi, üç ayların ilk kandil gecesi olan mübarek Regaip Kandili tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de büyük bir coşku ve içtenlikle kutlandı.

İlçemiz Cuma GÖKDOĞAN Camii'nde İlçe Müftümüz Mustafa KAYA ve merkez camilerimizde görevli İmam Hatip hocalarımız ile beraber Regaip Kandili münasebetiyle Mevlid-i Şerif okundu.

İlçe Müftümüz Mustafa KAYA; Regaip gecesinin ve üç ayların anlam ve önemine dair vaazda bulundu. Vaazında; Bu zaman dilimleri, Cenab-ı Hakkın müminler için ihsan ettiği ruhen, fikren ve bedenen toparlanma mevsimidir. Öyle ki, Allah Rasulü s.a.v. bu kutlu zaman diliminin ilk ayı olan Recep girdiğinde, “Allahım! Recep ve Şaban ayını bizler için bereketli kıl ve bizi Ramazana ulaştır.” (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259) hadis-i şerifini hatırlatarak bu zaman dilimlerini;

• Namazlarımızı cemaatle kılmaya özen göstererek,

• Kaza namazlarımız varsa bunları kılmalı, yoksa elimizden geldiğince gücümüz yettiğince nafile ibadetlere yönelerek,

• Sünnet olan oruçları tutmaya gayret ederek,

• Kur’an-ı Kerim’i çokça okuyarak,

• Kulluğumuzu gözden geçirerek, eksik ve hatalarımızla yüzleşmeliyiz. Bu ayları günahlardan yakamızı kurtarmak için fırsat bilmeliyiz.

• Üç Ayları günahlarımızın affı için fırsat bilip samimiyetle sık sık tövbe ve istiğfar ederek,

• Akrabalarımızla, komşu ve dostlarımızla yakınlığımızı artırarak,

• Fakir ve muhtaç kimselere yardım elimizi uzatıp, bütçemiz nispetinde kayda değer sadakalar vererek değerlendirmemiz gerektiğine vurgu yaptı.

Vaaz sonrası kılınan yatsı namazının akabinde mevlid-i şerif okunarak Müftü Beyin duasıyla program son buldu.

Rabbimizden Üç Ayların İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz.