16.05.2022

2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Geçici Öğretici Mülakat Sınav Duyurusu

2022 Yılı Yaz Kur’an kurslarında görevlendirilecek geçici öğretici ihtiyacının, 2021 yılı Ağustos ayında İl Müftülüğümüzce yapılan Geçici Öğretici Sınavında başarılı olanlardan karşılanamaması durumunda; ek ders ücreti karşılığında 2022 Yılı Yaz Kur’an Kurslarında görevlendirilmek üzere, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 10. maddesi gereğince Geçici Öğretici Mülakat Sınavı yapılacaktır.
I- BAŞVURU ŞARTLARI
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşımak,
Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımak.
İmam-Hatip Lisesi, Önlisans veya Lisans düzeyinde dini öğrenim mezunu olmak.
2020 yılı KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124; önlisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olmak.
4-6 Yaş Grubun Kur’an kursları için; 3’üncü maddede belirtilen dini öğrenim düzeylerinden birine sahip olmakla birlikte yüz yüze çocuk gelişimi ve eğitimi alanıyla ilgili resmi diploma veya 19.01.2017 tarihinden önce herhangi bir kuruluştan yüz yüze çocuk gelişimi ve eğitimi alanıyla ilgili 296 saat ve üzeri belge ve sertifikaya sahip olmak veya 19.01.2017 tarihinden sonra herhangi bir kuruluştan yüz yüze çocuk gelişimi ve eğitimi alanıyla ilgili 380 saat ve üzeri belge veya sertifikaya sahip olmak.
Kur'an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak.
II- BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI
Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 16 Mayıs – 27 Mayıs 2022 tarihleri arasında istenen belgelerle birlikte görev almak istedikleri yalnızca bir ilçe müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir. Birden fazla ilçe müftülüğüne müracaat edenlerin müracaatları geçersiz sayılacaktır.
III- SINAVA ÇAĞIRMA, SINAVIN YERİ, TARİHİ, ŞEKLİ ve KONULARI
Sınav yeri ve tarihi, başvuruların alınması ve sınav için gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra İl Müftülüğümüzün (sanliurfa.diyanet.gov.tr) internet adresindeki Duyurular bölümünden ilan edilecektir.