24.12.2020

İbrahim Halil OKULU

İbrahim Halil OKULU 1955 yılında Şanlıurfa’da doğdu. 1974 yılında Şanlıurfa İmam-hatip okulunu bitirdi. Bu arada dışarıdan Arapça dersleri aldı. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünden 1978 yılında mezun oldu. Yüksek tahsili sırasında İstanbul Eyüp Üçşehitler Camiinde İmam-Hatiplik görevinde bulundu.

15 yıl kesintisiz İmam-Hatiplik görevlerinde bulundu. 21.11.1988 tarihinde Adıyaman Besni İlçe Müftüsü olarak göreve başlayan İbrahim Halil OKULU Balıkesir Kepsut İlçe Müftülüğü, Balıkesir Ayvalık İlçe Müftülüğü,İstanbul Esenler İlçe Müftülüğü görevlerinden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Dairesi Şube Müdürlüğüne atandı.

Hac ve Umre genel müdürlüğünde Müdür olarak görev yaptı ve 22.11.2013 tarihinde Şanlıurfa Merkez Haliliye İlçe Müftülüğüne atanarak görevine başladı. 24.10.2020 tarihinde Haliliye İlçe Müftüğünden emekli oldu. Evli ve beş çocuk babası olup Arapça ve İngilizce bilmektedir.