27.05.2022

HALİLİYE MÜFTÜLÜĞÜMÜZE BAĞLI 4-6 YAŞ GRUBU KUR’AN KURSLARINDA EĞİTİM GÖREN ÇOCUKLAR YIL SONU ŞENLİĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

26-27 Mayıs 2022 tarihleri arası 2 gün süren Çocuk Şenliği, Mehmet Fatih Sultan Parkı’nda (Kasaptaşı) düzenlendi. Etkinliğe Kur'an Kursları öğreticileri ve  öğrenci aileleri, öğrencilerin yanında yer aldılar.

Haliliye Kaymakamı Metin ESEN, İl Müftüsü Ramazan  TOLAN, İl Müftü Yardımcısı Songül HAKTAN, Haliliye Milli Eğitim Müdürü, Eyyübiye İlçe Müftüsü, birçok daire amirleri katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasında Haliliye ilçe Müftümüz Abdulhekim ÖZ,

"Haliliye müftülüğüne bağlı  4-6 yaş ve  ihtiyaç odaklı kurslarımız ile gündüzlü yetişkin Bayan Kur'an Kurslarımızın işbirliği ile hazırlanan çocuk şenliğimizde, 22 sınıftan oluşan 4-6 yaş  kurslarımızda eğitim öğretim gören 310 öğrencimizin tamamı katıldı. Tüm öğrencilerimiz için 10'a yakın eğitici, aynı zamanda  eğlendirici atölyeler  oluşturuldu. Bu atölyelerimiz ücretsiz olup bütün halkımızın ziyaretine  açıktır. Halat Çekme, Çuval Yarışı ve Yumurta Yarışı gibi geleneksel oyunlarımız icra edilecek, bu da  hem çocuklarımız hem de aileleri için son derece faydalı birer  etkinlik olacaktır. Çocuklarımız atölye ve yarışmalarda vakit  geçirirken, veli ve yetişkinlerimiz içinde, sohbet edip, birbirleriyle daha yakın bir iletişim sağlamalarına vesile olacak sohbet  ortamı hazırlandı. Bu kapsamda gelirinin tamamının 4-6 yaş Kuran Kurslarına aktarılacağı bir de  kermesimiz  düzenlendi. Gelen ziyaretçilerin çay içebilecekleri ve bir şeyler yiyebilecekleri, oturma ve dinlenme alanları oluşturuldu.  Bu yılın eğitim ve öğretiminin   son günlerini  böyle güzel bir etkinlikle şenlendirmek istedik. Hepinize teşriflerinizden dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Şenliğin 2. günü akşamında da son derece hayırlı bir işe imza atıldı. Çocukların cıvıltıları eşliğinde ve şenlikteki bütün katılımcı ve ailelerin huzurunda Müftülüğümüze nikah başvurusu  yapan Murat DENİZ- Fatma ÖZEN ve Murat FIRAT - Kübra POLAT çiftlerinin nikahları kıyıldı. Müftü ÖZ  tarafından program alanında kıyılan nikahta Müftü ÖZ,  yeni evlenen çiftlere mutluluklar diledi.