17.06.2022

YAZ KUR’AN KURSLARI EĞİTİM SEMİNERİ VE HAZİRAN AYI AYLIK MUTAD TOPLANTISI YAPILDI

Yaz Kur’an Kurslarının etkin ve verimli olması amacıyla görev alacak İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik Bilgilendirme Semineri düzenlendi.

Seminer 13.06.2022 Pazartesi günü başladı.

1. ve 2. günü Kadın Kur’an Kursu öğreticilerine yönelik İl Müftülüğü toplantı salonundaki seminere İlçe Müftü Vekili Mehmet Lütfü KILIÇ, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Eğitim Uzmanı Mehmet SARMIŞ, Din Hizmetleri Uzmanı Fehime KAHYAOĞLU, İlçe ADRB’den Rabia Betül ALMAZ ve Esad Efendi Yatılı Kur’an Kursu Öğreticisi Emine KAMİLOĞLU katıldı.

3. gün köyde görev yapan İmam- Hatipler ve Erkek Kuran Kursun Öğreticilerine, 4. gün ise İlçe merkezindeki İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara yönelik gerçekleştirilen seminere İlçe Müftü Vekili KILIÇ, Hacı Bedia Oruç Cami İmam Hatibi Mehmet Emin DEMİR, Hz. Mevlana Cami İmam Hatibi Kasım BOZ ve Eğitim Uzmanı Mehmet SARMIŞ katıldı.

İlçe Müftü Vekili KILIÇ, haziran ayı mutad toplantısındaki gündeminde Yaz Kur’an Kursları ile ilgili talimatları personele bildirdi ve yaklaşan Kurban Bayramı için Türkiye Diyanet Vakfının çalışmaları ve Vekaletle Kurban Bağışı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.