16.05.2023

ENGELLİLER HAFTASINDA CAMİ ENGELLİ BULUŞMASI PROGRAMI

Haliliye İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü, engelli bireylerin cami hizmetlerinden azami derecede istifade edebilmesini temin etmek, cami merkezli din hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla engelli bireylere yönelik 'Cami-Engelli Buluşması' düzenledi.Program, Mevlana Celaleddin-i Rumi Cami’nde yapıldı.

Görme engelli bireylerin Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşma yapan Müftü Dr. Abdulhekim ÖZ, dinimizin Ayetler ve Hadis-i şeriflerle engellilere bakışını ve yaklaşımını anlatarak “Allah insanları fiziki yapılarına, renklerine, ırklarına, cinsiyetlerine, sağlam veya engelli oluşlarına göre değerlendirmemektedir. İnsanın, Allah katındaki değeri-kıymeti îmanı, ameli ve takvâsı nispetindedir.” dedi. Ayrıca, Engelli Koordinatörü Zeynep AKBAŞ’a ve hayatın merkezinde yer alan camiye gelerek bu haftayı idrak eden tüm misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.