26.09.2016

T.C.

ŞANLIURFA VALİLİĞİ

İl Müftülüğü

Sayı          : 39277709-900- 1906                                                                                            09 Eylül 2016

Konu        : Ek Ders Ücreti İle Çalışan Öğreticiler

D U Y U R U

Diyanet İşleri Başkanlığının 09.09.2016 tarihli ve 94013213-900-E.44009 sayılı “Ek Ders Ücreti İle Çalışan Öğreticiler” konulu yazısı (Talimat) uyarınca, İlimiz merkez ve diğer bağlı ilçelerinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında geçerli olacak şekilde geçici Kur’an Kursu öğreticisi alımı mülakatı yapılacaktır.

A-ARANAN ŞARTLAR

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2. Diyanet İşleri Başkanlığının ilgili yönetmeliklerinde ön görülen Din Hizmetleri Sınıfında çalışan personel

için aranan “Ortak Nitelik” şartını taşımak.

3. Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmaya engeli bulunmamak.

4. İmam Hatip Lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak,

5. 2014 yılı KPSS ( DHBT) sınavından 60 ve üzeri puan almış olmak,

6. 60 ve üzeri puan alamayanlarında başvuruları alınacaktır.(Ancak ayrı bir tablo halinde düzenlenecektir.)

B-MÜLAKATA KATILACAKLARDA ARANAN DİĞER ŞARTLAR VE DEĞERLENDİRME

1-2014 Yılı KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri olanlar arasından Valiliğimizce (Müftülüğümüz) oluşturulacak komisyonlar marifetiyle İl Müftülüğünde yapılacak mülakat neticesinde en yüksek puan alandan başlanmak suretiyle görevlendirmeler yapılacaktır.

2-2014 Yılı KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri olan müracaatçı olmaması halinde KPSS (DHBT) ye girenler arasından zikredilen sınav komisyonlarınca yapılacak değerlendirme  neticesinde en yüksek puan alandan başlanmak suretiyle görevlendirmeleri yapılabilecektir.

3-İlçe Müftülükleri bünyesinde 4-6 yaş grubu Kur’an Kursu açılması durumunda görev alacakların mülakatı için kurulacak sınav komisyonlarında mümkün olması halinde Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi ile ilgili Uzman bir kişiye yer verilecektir.

4-Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin Milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti ve iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenlerin görevlendirilmeleri yapılmayacaktır.

5-Mülakatta 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaklardır. Görevlendirmeler, Diyanet İşleri Başkanlığının 09.09.2016 tarihli ve 94013213-900-E.44009 sayılı “Ek Ders Ücreti İle Çalışan Öğreticiler” konulu yazısı (Talimat) uyarınca ve Başkanlığın 03/11/2014 tarihli ve  6066 sayılı yazısına uyularak en yüksek puan alanlardan başlamak suretiyle yapılacaktır.

6-Mülakata başvuruda (Dilekçede) kişiler ilçelerden herhangi birinde görev alacağını belirtecek olup,  belirttiği ilçe haricinde görev alamayacaktır.

8-Başarı sıralaması sınav bitiminden sonra Müftülüğümüzün Web sitesinden yayınlanacaktır.

C- GEREKLİ BELGELER

1. Dilekçe,                                           2. Diploma fotokopisi,

3. Nüfus cüzdanı fotokopisi,               4. 2014 yılı KPSS(DHBT) sonuç belgesi,

5. Hafızlık belgesi fotokopisi (Varsa)  6. 4-6 Yaş Eğitim sınıfında görev alacaklar için (296 saat) Sertifika.

Müracaatlar: 09.09.2016–29.09.2016 tarihleri arasında.(Görev almak istedikleri ilçe müftülüklerine

yapılacaktır.)

Mülakat       : 1-2 Ekim 2016 Cumartesi-Pazar günü 08:00-17.00 saatleri arasında  İl Müftülüğünde

yapılacaktır.09.09.2016