01.01.2006

Dr. Meki SOLMAZ

* 1970 tarihinde Kurtalan'da doğdu.
* İlköğrenimini Batman’da, İmam-Hatip Lisesini ise Batman ve Siirt’te okudu.
* Öğrenciliği sırasında babasından ve özel hocalardan Arapça eğitimini de devam ettirip okulun düzenlemiş olduğu Kur'an-ı Kerim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile çeşitli etkinliklerine iştirak edip bölge ve Türkiye finali Kur'an-ı Kerim yarışmalarında dereceler aldı.
* 1988 yılında Batman İmam-Hatip Lisesinden mezun olup, aynı yıl Batman merkez Sincanlı köyünde imam hatip olarak göreve başladı.
* 1990 yılında Medine İslam Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okumak üzere buradaki görevinden istifa etti.
* 1995 yılında mezun olup, aynı yıl vatani görevini ifa etmek üzere askere gitti.
* 1997 yılında tekrar imam hatip olarak göreve döndü.
* 1998 tarihinde Konya Selçuk Eğitim Merkezinde 8. Dönem müftüler ve vaizler ihtisas kursunda 22 ay süreyle kurs gördü. Kursu dereceyle bitirdi. Kursun bitiminde müftülük imtihanını kazanarak 2000 tarihinde Kahramanmaraş ili Nurhak ilçesine müftü olarak atandı.
* 2003 yılında Şanlıurfa ili Hilvan ilçesine müftü olarak naklen atandı. 14.04.2003 - 31.08.2006 yılları arasında görev yapmıştır.