31.05.2022

Kadim Oyunlar Şenliği Etkinliği Yapıldı

Hilvan Müftülüğüne bağlı İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursu öğrencileri ile 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri Kadim Oyunlar Şenliği’nde bir araya geldiler.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında yetişkin öğrencilerle 4-6 yaş grubu öğrenci ve velileri Hilvan Mesire alanında bir araya gelerek tecrübe paylaşımında bulundular. Halat çekme, çuval oyunu, yumurta taşıma, ip atlama, beştaş, ok atma, mendil kapmaca gibi oyunların oynandığı şenlikte minik öğrenciler doyasıya eğlendiler ve oyunlardaki başarılarına göre çeşitli hediyeler kazandılar.
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan İlçe Müftüsü Dr. Enver POLATOĞLU şu ifadelere yer verdi: “Kadim oyunlar şenliği bağlamında kültürümüzde yerini almış eski oyunlardan örnekler sergilenmek suretiyle minik öğrencilerin geçmiş ile günümüzün kültürel değerlerini bütünleştirici bir perspektif ile değerlendirmelerini hedefliyoruz. Bununla beraber öğrenciler arasında kaynaşma, dayanışma ve birlik ruhu oluşturmayı, moral ve motivasyonlarını yüksek tutmayı amaçlıyoruz.”