30.01.2023

HİLVAN'DA REGÂİB GECESİ İBADET VE DUALARLA İDRAK EDİLDİ

Ramazan ayının habercisi ve üç ayların ilk kandil gecesi Regaib Kandili, Merkez Hacı Maksut Camii başta olmak üzere ilçemizdeki bütün camilerde İbadet ve dualarla idrak edildi.

Program, Yatsı Namazı öncesinde İlçe Müftümüz Ömer AYDIN hocamızın sohbeti ile başladı. Müftü AYDIN, Gecenin ehemmiyeti üzerinde konuşarak geceyi ve üç ayları idrak hususunda sohbette bulundular. Tüm Hilvan'lı kardeşlerimizin ve İslam âleminin Regâib Gecesini tebrik ederek,üç ayların  mü'minler için manevi bir bahar iklimi olduğunu ve Rabbimizin bizlere lütfettiği faziletli ve feyizli bir mevsim olduğunu söylediler.

Yatsı namazına müteakip İlçe Vaizi Mehmet ENE,  Din Hizmetleri Uzmanı Savaş SATAN ve Cami İmam Hatibi Mehmetşah YENİAY ve Cami Müezzin - Kayyım'ı Özgür ZEMİN tarafından okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve Müftü AYDIN'ın yaptığı dua ile sona erdi.

Program sonunda İlçe Kaymakamımız Sayın Coşkun DOĞAN Bey'le beraber halkımızın kandili tebrik edildi. Ayrıca Sayın Kaymakamımızın katkılarıyla Merkezdeki tüm camilerimizde ve Köylerimizin bir kısmına  2 bin kutu Kandil Simidi cami cemaatimize ikram edildi. Sayın Kaymakamımıza ve ekibine bu anlamlı katkılarından dolayı hasseten müteşekkiriz.