12.05.2021

İlçe Müftümüz Mehmet KOÇ'un Ramazan Bayramı Mesajı

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da salgın hastalığın gölgesinde buruk bir bayram sevinci yaşıyoruz.

Bayram İslam kardeşliğinin, iman kardeşliğinin tezahürüdür, insanlığın kurtuluşu için akan bir rahmet pınarıdır. Yıkılan gönülleri tamir etme, ülfet, ünsiyet ve muhabbet köprüleri kurma günleridir. Salgın ile mücadeleye halen devam ettiğimiz bu bayram günlerinde hastalığın yayılmasına sebep olmamak ve kul hakkına girmemek için bu bayram da ziyaretlerimizi erteleyelim. Ancak iletişim imkânlarımızı kullanarak ana babamızla, dost, akraba ve komşularımızla bayramlaşıp hallerini ve hatırlarını soralım. Bir arada olamasak da manen yanlarında olduğumuzu hissettirelim. Bayram günlerini küskünlükleri ve dargınlıkları sonlandırmak için fırsat bilelim. Ramazan-ı şerifte kazandığımız güzel alışkanlıklarımızı kaybetmemeye özen gösterelim. Çocuklarımızı da sevindirelim.  Ahirete irtihal edenleri rahmetle, dua ile yad edelim. Hayatın çilesini birlikte omuzladığımız eşlerimizi mutlu ve bahtiyar etmenin nezaket, zerafet yollarını arayalım. Hocalarımızı, öğretmenlerimizi hürmet ve muhabbetle arayalım, soralım, yad edelim...

Bu bayram, mahzunuz; çünkü ismiyle mukaddes, çevresiyle mübarek kılınmış Kudüs yaralıdır. Mescid-i Aksâ’ya ve Filistinli kardeşlerimize karşı azgın ve zorba bir topluluğun barbarca saldırılarına şahit oluyoruz.

Bu bayram hüzünlüyüz; zira hukuku, ahlakı, kutsal değerleri hiçe sayan işgalciler, Kudüs’ün kutsiyetini ve insanlık için değerini ihlal etmektedir. Çocuk, yaşlı, kadın demeden masum canları şehit etmekte, Müslümanların Kudüs’e giriş ve çıkışlarını, Mescid-i Aksâ’da ibadet etme hürriyetlerini engellemektedir.

Dün olduğu gibi bugün de desteğimiz ve duamız, Filistinli kardeşlerimizin yanındadır. Yüce Rabbim, bu bayram günlerinin hürmetine bütün mazlumlara, evlerinden ve yurtlarından çıkarılmış mağdurlara kurtuluş nasip eylesin. Ümmet bilincimizi ve iman kardeşliğimizi pekiştirmeyi bizlere lütfeylesin. Kudüs, Mescid-i Aksâ ve işgal altındaki bütün İslam beldelerinin özgürce kutlayacağı gerçek bayramlara bizleri kavuştursun.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kardeşlerimin Ramazan Bayramını kutluyor, bu bayramın tüm insanlığa hayırlar, sağlık ve huzur getirmesini Yüce Rabbim'den niyaz ediyorum."

Mehmet KOÇ

Karaköprü Müftüsü