20.04.2023

Ramazan Bayramı Mesajı

Rahmet, bereket ve arınma mevsimi Ramazan Ayının ardından; barış, kardeşlik ve esenlik rüzgârlarının dalga dalga yayılarak bütün hayatı kuşatacağı Ramazan Bayramı’na kavuşturan Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve senalar, Alemlerin efendisi sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed ((s.a.v)'e salat ve selamlar olsun. Ramazan ayında gönüllerimiz, Allahın rahmetiyle yumuşarken; gözlerimiz, onun iştirakiyle gözyaşları döktü. Ellerimiz ona açıldı, dualarımız deprem felaketinde vefat eden kardeşlerimize, geride kalan seviklerine, Mağdur, Mazlum Mümin
kardeşlerimize canu gönülden yapıldı. Günahlarımızın affedilmesi için dillerimizden dökülen istiğfarların, Peygamberimize muhabbetten ve itaatten kaynaklanan salâvatların, okunan Kur’an-ı Kerimin hayatımızı, Ömrümüzün en güzel noktasına taşıyarak Allah’a kulluk şerifini taşımak gibi sonsuz bir mutluluk, sevgi ve beraberlik duygusu yaşadık. Camilerimizin kadın- erkek ve çocuklar tarafından tıklım tıklım dolması, manevi hayata susamış gönüllerimizin tatmin olmanın arayışlarıdır. Müslümanlar olarak hepimiz, Ramazan’ın eğiten, şifa veren, benliği ve bilinci tazeleyen günlerini yaşadık, gecelerini ihya etmeye çalıştık. İmsakın bereketinden, iftarın sevincinden, teravihin birlik ve beraberliğinden, mukabelenin huzurundan nasibimizi aldık. Kur’an’la, oruçla, fıtır sadakasıyla, zekâtla bedenimizi ve ruhumuzu arındırdık, Rabbimize yakınlaşmaya gayret gösterdik. Ramazan ayı boyunca hep birlikte irade eğitiminden geçtik. Bayramlar, her yüreğin ihtiyaç duyduğu sevgiyi, güveni ve dostluğu yaşama, diğer yüreklere de yaşatabilme fırsatı veren maneviyat dolu mevsimlerdir. Müslüman olma ve Müslüman kalma şuurumuzun hep taze tutulduğu, iman kardeşliğinin yeryüzünün bambaşka noktalarında yeniden tezahür ettiği nadide ve elzem zaman dilimleridir. Bu vesileler ile deprem ve sel felaketlerinde hayatını kaybeden kardeşlerimize Yüce Rabbımızdan rahmet; yaralı ve hasta olanlara çok acil şifalar, geride kalanlara da sabırlar diliyorum. Ramazan Bayramını yürekten kutluyor, bayramın ülkemiz ve İslam aleminin sükun ve huzuruna, tüm insanlığın barış ve hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyoruz.

Karaköprü İlçe Müftülüğü