11.03.2024

Ramazan Ayı Mesajı

İlçe Müftümüz SN. Sacit EMİRİ’nin Ramazan Ayı Mesajı

Ramazan Ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah'ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir.(Bakârâ, 185)

Diyanet İşleri Başkanlığımız bu sene Ramazan ayı temasını “Ramazan ve Ahiret Bilinci” olarak belirlemiştir.

"Cennet kapıları açan, cehennem kapılarını kapatıp şeytanların azgınlarını bağlayan, kendisinden önceki on bir ayın günahlarını bağışlayan, ayların efendisi olan Ramazan Ayına bizleri kavuşturan engin merhamet sahibi Yüce Rabbimize hamd ve şükürler , Sevgili Peygamberimize selat -u selamlar olsun. İnsanlara yol gösteren, doğru ile eğriyi ayıran, her bir ayeti ile gönüllere nur katan, rabbimizin bize hitabı olan Kur’an-ı Azîmü’ş-Şân’ın indirildiği, cüzlerin okunup mukabele edildiği, bereketi, mağfireti, esenliği katlanan Ramazan Ayı, Kur’an denizinden nasip alma, onun nuruyla nurlanma ve ahlakını kuşanma, onu hayat rehberi edinme Ayıdır. Sahuru, orucu, iftarı, teravihi ve mukabelesiyle hayatımıza sınırsız güzellik ve iyilikler katan Ramazan Ayı, kalplerimizde, evlerimizde ve tüm yeryüzünde eşsiz bir manevi atmosfer oluşturmaktadır. Bu ayda ifa edilen zekât, fitre, ikramlar, infak ve sadakalarla Müslümanlar arasında paylaşma duyguları ve dayanışma ruhu güçlenmekte, kardeşlik ve dostluk duyguları daha da pekişmektedir. Bütün ibadetlerimiz; camilerimizde kıldığımız teravihlerimiz, okuduğumuz mukabelelerimiz, sahurlarımız, zekâtlarımız, fitrelerimiz, sadakalarımız, iftar sofralarımızda bölüştüğümüz lokmalarımız ve Allah rızası için yaptığımız bütün amellerimizin doğruluk ve istikamet üzere olması gerekir.

Siz ne hayır yaparsanız Allah onu bilir. Ahiret için azık hazırlayın. Kuşkusuz, azığın en hayırlısı takvadır.” (Bakara, 2/197)

İslam coğrafyalarında yaşanan zulüm ve trajedilere son verme sorumluluğu öncelikle Müslümanların omuzlarındadır.” bilinciyle Ramazan Ayında hareket etmek gerekir. Dünya genelinde yaşanan acı olaylar nedeniyle içimiz mahzun. Beş ayı aşkın süredir Filistin halkı ve işgal altındaki topraklar zulmün pençesinde katliamlar yaşamakta, soykırıma maruz kalmaktadır. Bu zulme son verme sorumluluğu öncelikle biz Müslümanlara düşmektedir. Gazze'nin, Kudüs'ün, Doğu Türkistan'ın ve diğer mazlum coğrafyaların kurtuluşu, Müslümanların birliği, dayanışması ve ortak hareketiyle mümkündür.

Yüce Rabbimiz, Ramazan-ı Şerif hürmetine müslüman kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Zalimleri helak; mü’minleri muzaffer eylesin.

Bu vesileyle sizin, ailenizin, Aziz Milletimizin ve Âlem-i İslam'ın Ramazan Ayını tebrik ediyor; bu mübarek Kur'an ve Oruç ayını ve içinden geçtiğimiz mübarek zamanları, siz değerli kardeşlerimin ve İslam aleminin birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet ve huzuruna vesile kılmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Rabbim ibadetlerinizi kabul eylesin.

Sacit EMİRİ

Karaköprü İlçe Müftüsü