31.03.2023

''Depremzede Kardeşlerimize Yardım Seferberliği''

Karaköprü İlçe Müftülüğü, "Depremzede Kardeşlerimize depremin yaşandığı ilk zaman diliminden bugüne gerek tüm müftülük personeli gerekse de diğer tüm imkanları ile seferber olmuş; deprem bölgesi olan Adıyaman ili, Kahramanmaraş ili, Hatay ili  ile elbistan ilçesine;

1. Deprem Bölgelerine gönüllü bay ve bayan personellerimiz hizmet ve diğer yardımlar için görevlendirilmiş ve aralıklarla görevlendirmeler devam etmektedir,

2. Depremzede vatandaşlarımız, depremin ilk gününden itibaren merkez ve köy camilerimizde ağırlanmış, temel ihtiyaç malzemeleri bizzat cami ve kurs görevlilerimiz tarafından yerine getirilmeye gayret gösterilmiş,

3. Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay illeri ile Elbistan İlçesine 3 tır yiyecek-giyecek malzemesi,

4. Kahramanmaraş ve Adıyaman illerine 400 ton yakacak malzemesi,

5. Elbistan İlçesine yakacak ve yiyecek malzemesi,

6. Ramazan Ayı münasebetiyle Elbistan İlçesine 1500 koli sahurluk yiyecek malzemesi; Adıyaman İline 500 koli sahurluk yiyecek malzemesi ulaştırılmıştır.

7. Vaizlerimiz, Kur'an Kurs Hocalarımız ve Din Hizmetleri Uzmanımız tarafından depremzede vatandaşlarımıza düzenli aralıklarla manevi rehberlik ve danışmanlık hizmetleri verilmektedir.

Karaköprü ilçe Müftülüğü personeli depremzede kardeşlerimize manevi açıdan dua ve gönülleri,  maddi açıdan da bu tarz yardım faaliyetleri ile gönül köprüsü kurma arzusunu taşımaktadır. Allah kabul buyursun. Yardımda bulunan tüm kardeşlerimizden Allah Razı olsun. Yüce Rabbimiz, bu tür felaketleri bir daha Ülkemize ve milletimize yaşatmasın, depremde vefat eden kardeşlerimize rahmet, geride kalanlara sabırlar ihsan buyursun.