25.08.2023

Cami, Çocuk ve Genç buluşmaları

PROJE ADI: CAMİ, ÇOCUK VE GENÇ BULUŞMALARI

PROJENİN AMACI: Gençliğin, sorunlarının farkına varmalarını sağlamak, çözümü için fırsat oluşturmak; gençliğin bilinçlendirilmesi ve girişimciliğini artırmak; çocuk ve gençlerin camilere katılımlarını sağlamak, onlara millî ve manevi duygular aşılamak, mukaddesata gönülden bağlı bir nesil yetiştirmek.

PROJE KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER

Caminin manevi atmosferiyle çocuk, genç, yaşlı; toplumun tüm kesimlerini buluşturmak için başlatılan proje kapsamında;
► Her Haftasonu farklı camilerimizde sabah namazı buluşması gerçekleştirildi. Tesbihat, sohbet ve duadan oluşan programlar düzenlendi. Program bitiminde ikramlar yapıldı.
► Her hafta cuma geceleri, vatandaşlarımıza yönelik yatsı namazı öncesi sohbetler yapıldı.
► Çocuklara yönelik gezi, ziyaret, piknik vb. sosyal aktiviteler ile sportif faaliyetler gerçekleştirildi.
► Cami çocuk, cami gençlik, cami aile buluşmaları kapsamında etkinliğe katılan hedef kitleye sahih dini bilgiler ışığında aydınlatıcı sohbet ortamları oluşturularak dini, manevi ve milli bilgiler paylaşıldı.
► Cami çocuk, cami gençlik ve cami aile buluşmaları adı altında 7’den 70’e kuşakların buluşması sağlandı. Cami ile ev, cami ile okul arasında manevi bir köprü kurulması yönünde adımlar atıldı. Birlik ve beraberliğin pekiştiği, millî ve manevi duyguların canlandığı bir mekân olarak cami, hayatımızın merkezi hâline getirilmeye çalışıldı.