16.10.2023

Göçmenlere Yönelik Manevi Rehberlik Projesi

Diyanet işleri başkanlığının göçmenlere yönelik Manevi Rehberlik ve Danışmanlık Projesi

Başkanlığımız ülkemizde göçmenlerin yaşadığı yerleşim birimleri ve geçici barınma merkezleri ile sınır ötesinde terörden arındırılan bölgelerde koordinatörlerimiz aracılığıyla din hizmeti sunmakta, insani yardım faaliyetleri ile sosyal ve kültürel içerikli etkinlikler gerçekleştirmektedir. Söz konusu hizmetlerin sunumunda başta Türkiye Diyanet Vakfı olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde hareket edilmektedir.

Göçmenlere yönelik hizmetleri, ''milletimizin özünde yer alan misafirperverlik ve ensar ruhunun harekete geçirilmesine rehberlik etmek ve göçün ortaya çıkardığı psikososyal durumların gerektirdiği perspektifle sunulan din hizmetlerini'' teşkil etmektedir.
Karaköprü İlçe Müftülüğü olarak " Göçmenlere yönelik proje" kapsamında İlçe Müftümüz Sayın Sacit EMİRİ hocamızın rehberliğinde İlçe merkezimizde barınan yabancı uyruklu kişilere manevî rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, ailelerine yönelik Aile ve Dinî Rehberlik faaliyetleri düzenli aralıklarla devam edecektir.
Ayrıca, göçmenlere yönelik ''yerinde tespit etme eksenli ilmi ve sosyal-kültürel eksikliklerin tespiti, belli ihtiyaçların temini ve gerekli çözüm önerileri'' ile hizmetimiz sürecektir.

Proje sorumlusu: Sacit EMİRİ ( İlçe Müftüsü)
Proje Koordinatörü: Mehmet DEDECAN
Faaliyet alanları: Göçmenlerin yaşadığı ve barındığı mahalle ve yerler
Proje süresi: Sene boyunca - düzenli aralıklarla