01.11.2022

Abdulhamit TURGUT

Dr. ABDULHAMİT TURGUT, 1979 yılında Șırnak'ın İdil ilçesi Karalar Beldesinde dünyaya geldi.

Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde şark usulü medreselerde; dini ilimler eğitimini aldı. 1995 yılında Diyarbakır İmam-Hatip lisesini bitirdi. 1997 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2013 yılında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Dini Yüksek İhtisas Kursuna başladı. İhtisas eğitimini tamamladıktan sonra Bitlis İli Güroymak ve Adilcevaz ilçelerinde vaizlik yaptı. 2014 yılında Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri / Arap Dili ve Belağatında, “Arap Dilinde Mecrurlar” konulu tezli yüksek lisans yaptı. 07.12.2020 tarihi itibarıyla Aynı Üniversitede Arap Dili ve Belağatı alanında "Arap Dili Gramerinde Ta'lil" konulu doktorasını bitirdi. Birçok ulusal ve uluslararası dergide yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. 2017-2020 tarihleri arasında Diyarbakır Çınar ilçe Müftüsü, 2020-2022 Derik İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. 17. 10. 2022 tarihinde Şanlıurfa İl Müftü Yardımcısı olarak atandı.

Evli ve üç çocuk babasıdır. İleri seviyede Arapça, orta düzeyde Farsça ve az düzeyde de İngilizce bilmektedir.