13.10.2020

"PANDEMİ SÜRECİNDE AİLE EĞİTİMLERİ PROJESİ" BAŞLIYOR

2020 yılında küresel boyutta yaşanılan Covid-19 sebebiyle büyük ve evrensel bir kriz döneminden geçilmektedir. Tüm dünyayı sarsan bu salgın, insanları fizikî ve ruhî açıdan olumsuz etkilemektedir. Böyle bir dönemde aile bireylerinin ruh sağlığını desteklenerek psikolojik iyilik hali ve dayanıklılığının artırılmasında manevî değerlerimizin katkısı yadsınamaz bir gerçektir. Dolayısıyla bu süreçte vatandaşlarımıza, sahih dinî referanslar ışığında manevî destek hizmeti sunmanın gerekliliği aşikârdır.

Pandemi sürecinde insanların evde kalma süresinin uzaması yüz yüze eğitimleri aksatmış ve uzaktan eğitimi zorunlu kılmıştır. Bu bağlamda sürecin sağlıkla atlatılabilmesi, aileyi ayakta tutan değerlerin canlı tutulmasını sağlamak amacıyla Din Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından “Pandemi Sürecinde Aile Eğitimleri Projesi” uygulanması planlanmıştır.

İlk program 15 Ekim Perşembe günü saat 20.30'da  Şanlıurfa İl Müftülüğü sosyal medya hesaplarında canlı olarak, Din Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Çayır'ın Moderatörlüğünde İl Müftümüz Mehmet Taştan'ın katılımıyla başlayacaktır. Konu :"Aileyi Ayakta Tutan Değerler".