27.04.2023

MÜFTÜ TOLAN; ‘’BİZİM YARDIMLARIMIZIN KAYNAĞI YARDIMSEVER HALK’’

Şanlıurfa İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Ramazan ayı boyunca binlerce kişiye el uzattı. Hayırseverlerin de destekleriyle toplanan yardımlar ihtiyaç sahibi ailelerin kapılarına kadar bırakıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı görevlileri tarafından 4 bin 328 gıda kolisi ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi. Hayırseverlerin destekleriyle toplanan 3 bin 744 adet hijyen kolisinin dağıtımı da gerçekleştirildi. Ayrıca ailelere, 3 bin 720 adet market alışveriş kartı desteği de verildi.

Ramazan ayında çocuklar da unutulmadı. 970 adet bayramlık alışveriş kartı hediye edildi. Kur’an Kursunda eğitim gören bin öğrenciye de iftar yemeği verildi. Yaşanan sel ve deprem felaketi sonrası çocukların kırtasiye malzeme ihtiyaçları da giderildi. Bin 500 aileye kırtasiye malzemesi desteği verildi.

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, yardımlarının kaynağı yardımsever halk olduğunu belirterek, Ramazan ayında yardımları ihtiyaç sahiplerine en güzel şekilde dağıttıklarını söyledi.

Ramazan faaliyetleri ile ilgili açıklama yapan Müftü Tolan, ‘’Bizim yardımlarımızın kaynağı yardımsever halkımız ve bir de Türkiye Diyanet Vakfının Genel Merkezi, bizde vatandaşlarımıza en iyi şekilde bunları Ramazan ayı içerisinde ulaştırmış olduk. Bu Ramazan ayında Vakıf Şubemizin yardımları gıda kolisi olarak 4 bin 328 gıda kolisi dağıttık. 3 bin 744 adet hijyen kolisi dağıttık. Özellikle bu sel felaketinden sonra halkımızın hijyen malzemesine ihtiyaçları olduğundan dolayı dağıtmış olduk. 3 bin 720 adet market alışveriş kartı dağıtıldı. 970 adet bayramlık alışveriş kartı da dağıtıldı. 970 bin lira da direk nakdi yardım gerçekleştirildi. Hayırsever kardeşlerimizin zekatlarını dağıtmış olduk. Nakdi ihtiyaçları olan ailelere direk dağıtmış olduk. Özellikle deprem felaketinde bazı çocukların kırtasiye malzemeleri gitti. Kırtasiye malzemeleri de zarar gördüğü için bin 500 adete çocuklarımıza yönelik kırtasiye seti dağıtımını yaptık. Yine bin 500 aileye de ibadet çantası hediye edildi. Yani içerisinde dini kitaplar, tespih ve seccade bulunuyor. Bir de Ramazan ayı boyunca bin öğrencimize iftar yemeği verildi. Allah halkımızdan razı olsun diyorum.’’ ifadelerini kullandı.