24.04.2024

Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer Düzenlendi

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından 2024 yılında Şanlıurfa’dan kutsal topraklara gidecek olan yaklaşık 2 bin hacı adayına yönelik eğitim seminerleri başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla bu yıl kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının kutsal topraklarda hac ibadeti esnasında neleri dikkat etmeleri amacıyla Şanlıurfa İl Müftülüğü organizesinde 2 gün sürecek seminerler başladı.

Mayıs ayında Şanlıurfa’dan yola çıkacak olan 2 bin hacı adayına ibadetlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmelerini temin etmek amacıyla düzenlenen eğitim, İbrahim Peygamber Camii’nde yapıldı. Camideki seminerde Kabe maketi kullanılarak uygulamalı bilgiler aktarıldı.

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, hacı adaylarına bir konuşma gerçekleştirerek, tavsiyelerde bulundu.

Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan eğitimde hacı adaylarına kutsal topraklarda hac ibadeti esnasında nelere dikkat etmeleri hususunda bilgiler aktarıldı.

İl Müftü Yardımcısı Dr. Abdulhamit Turgut, düzenlediği sunumla hacı adaylarının kutsal topraklarda zorlanmamaları adına bilgilendirme yaptı.

Seminerde hac ibadeti yolculuğuna çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık, hac seyahatinde sağlık açısından dikkat edilecekler, haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı, Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine konularında bilgiler paylaşıldı.