05.07.2022

ÇOCUKLAR KÜLTÜR ŞENLİĞİNDE BULUŞTU

Çocuklar Kültür Şenliğinde buluştu
Siverek ilçe Müftülüğü koordinesinde, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü işbirliğinde ortaokul öğrencilerinin katılımıyla “Kültür Şenliği" düzenlendi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol neticesinde hayata geçirilen "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında Siverek’te "Kültür Şenliği" gerçekleştirildi.
Siverek Müftülüğü Gençlik koordinatörlüğü öncülüğünde Şehit Suat Aloğlu Ortaokulu öğrencilerinin katılımıyla Halid Bin Velid Camisinde düzenlenen etkinlikte çocuklar cami bahçesinde kurulan oyun stantlarında doyasıya eğlendi.
Çevre bilinci ve kültürel değerlerin öneminin anlatıldığı programda ayrıca çocuklara cami ve cami bölümleri de tanıtıldı. Cami içinde ilahi ve şiirler okuyan çocuklara abdest ve namaz hakkında da bilgi verildi.
Program çocukların katılımıyla kılınan ikindi namazı ve yapılan dondurma ikramıyla son buldu.