Başlangıç Tarihi :
Bitiş Tarihi :

Bu başlık, bizim ilçe müftülüğümüzün hizmet halkalarından birinin başlığı. İki yıl önce Ulu her gün Sabah namazından sonra kardeşlerimiz her konuda meselelerini canlı olarak hocamıza soruyorlar ve hocamız da cevaplıyor. Soruların öncesinde ve sonrasında çok önemli Kur’ani bilgilendirmeler oluyor. Sorular, İlçe Müftüsü Ali ÇAM Hocamız tarafından cevaplandırılıyor.
Detay

Yara alan İslam kardeşliği İslam kardeşliği, müminlere özgündür. Müminler ancak kardeştir.Zira müminlerin kardeşliği, Allah içindir. Herhangi bir dünyevî bir çıkar için değildir. İslam kardeşliği, dini yaşamada birbirine yardımcı olmayı gerektirir. Müslümanlar, hayırlı işlerinde kardeşlerine yardımcı olur, köstek değil destek olur. Bir Müslüman kardeşi, yanlış yaparsa diğer kardeşi ona üzülür. Müslümanlar, kardeşlerinin günahlarına üzülen ve onlar için göz yaşı döken kimselerdir.
Detay

Zor elde edilen şeyler kıymetlidir, onların düşmanları çok olur. Yaşadığımız bu toprakları biz kolay elde etmedik. Dün de herkesin gözü bu topraklardaydı bugün de. Dün de bu topraklar üzerinde yaşayanların başı dertteydi bugün de. Ne zaman ki bu topraklar üzerinde yaşayanlar güçlü oldular, işte o zaman izzetli oldular, huzur buldular. Ne zaman ki zayıf düştüler, o zaman da dert ve sıkıntıdan azade olamadılar. Onun için güçlü olmak, uyanık olmak, düşmana karşı hazırlıklı olmak zorundayız. Güçlü olmak için de birlik ve beraberliğimizi korumak ve elimizdeki imkân ve kaynakları iyi değerlendirmek borcundayız.