27.04.2022

KADİR GECESİ SURUÇ'TA DUALARLA İDRAK EDİLDİ

Suruç Ulu Camiide düzenlenen kadir gecesi programına vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi.

Merkez Ulu Camii İmam-Hatip'i Mehmet KOÇ'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Kadir gecesi programı, İlçe Müftümüz Yahya ERTÜRK'ün cemaate yönelik vaaz ve sohbetiyle devam etti.

Müftü ERTÜRK, sohbetinde "Bu gece Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu, bin aydan (83 yıl) daha hayırlı olan ve fecre kadar devam eden selam ve esenlik dolu bir gecedir. Bu gece tövbe ve istiğfarla rabbine yönelen gönüllerin, Kurana ve sünnete sımsıkı sarılıp efendimizin duasıyla "Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet" diye yalvaranlarin dualarının kabul olacağı ve kadrine Kadir katan bir gecedir. Bu geceyi tam bir ihlâs ve samimiyetle Kuran okuyarak, namaz kılarak, tövbe ve istiğfar ederek, efendimize selat-ü selamlar getirerek, anne babalarımızı, akraba ve komşularımızı, fakir ve yoksulları sevindirerek, geçmişlerimizi rahmetle anarak geçirmeliyiz." dedi.

Daha sonra ilçe Müftümüzün yaptığı hatim duası ve cemaate yapılan ikramlarla program sona erdi.