26.02.2024

Beraat Kandili Dualarla Kutlandı

Beraat Kandili Dualarla Kutlandı.

Ramazan ayının müjdecisi ve Şaban ayının on beşinci gecesi olan Berat Kandili İlçemiz camilerinde coşkuyla kutlandı.

Ellerini semaya, gönlünü Mevla'ya açan, günahlardan olabildiğince kaçan bütün Müslümanlar camilerde Berat kandilini ibadetle geçirdiler. Camilere akın eden cemaat, dualar edip Cenab-ı Allah'tan af ve mağfiret diledi.

Berat Kandili münasebetiyle İlçe Müftülüğümüz tarafından Merkez Cami, Kardeşler Cami ve diğer camilerde özel programlar düzenlendi. Programlara çok sayıda cemaat katıldı. İlçe Vaizi Muhammed Ertürk ve Mehmet Faik Başaran’ın da katıldığı Kardeşler Camindeki programla manevi huzurda bir araya gelen vatandaşlar, unutulmaz güzellikte bir gece yaşadı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Berat Kandili'nin önem ve anlamı anlatıldı, gecenin dua ve ibadetle geçirilmesinin manevi değerine değinildi.

Müftülük İlahi grubundan oluşan Ali Yürekli Ahmet Yavuz ve Habip Koç'un okuduğu Mevlid-i Şerif ve ilahilerle devam edilen programda Hz. Muhammed 'e (s.a.s) salavatlar gönderildi. Çok sayıda çocukların da katılımıyla idrak edilen Berat Kandili'nde tüm insanlık için dualar edildi.

Programda yaptığı vaazda üç ayların ve mübarek gecelerin önemine değinen İlçe Vaizi Muhammed Ertürk özetle şu ifadelere yer verdi;

“Yüce Yaratanımızın bizler için sunmuş olduğu mübarek bir geceye, günahların bolca bağışlandığı, hatalar ve kusurlar için bağışlanma dileyenler için affın sağanak sağanak yağdığı yeni bir fırsat gecesine Beraat gecesine kavuşmuş bulunmaktayız. Rabbimize şükrediyoruz. Sevgili Peygamberimize O’nun Ehli Beytine ve Ashabına salât ve selam ediyoruz.

Bu gece mübarektir. Çünkü feyiz ve bereket insanlara gönderilir. Bu gece rahmettir. Çünkü bu gece hayrı isteyenin hayra kavuştuğu gecedir. Bu gece beraattır. Çünkü günahlar bu gecede affedilmiş ve temizlenmiştir. Bu gece şefkattir. Çünkü Allah’ın kullarına karşı şefkatiyle bu gece nice insanlar kirden temize çıkacaktır. Bu gece müjdedir. Çünkü Beraat Kandili Ramazanın müjdecisidir.

Kandil geceleri İlahi ışığın hayatımızı aydınlattığı gecelerdir. Kandil geceleri günahlarımızdan arınmamız vesilesi ile manen ışıldadığımız gecelerdir. Kandil geceleri dualarımızın çokça makbul olması vesilesi ile hayatımıza yeni bir güneşin doğduğu gecelerdir. Bu gecelerden haberdar olalım. Bu gecelerin feyiz ve bereketinden azami şekilde istifade etmeye çalışalım. Paslanan kalplerimizi bu gecelerin hürmetine aydınlatmaya çalışalım. İlahi rahmetin kapanmadığı kapılardan içeri girelim. En Sevgilinin hürmetine Rabbimizin sevdiği kullar olmaya gayret edelim.” dedi. Program ilçe vaizi Mehmet Faik Başaran’ın yaptığı dua ile son buldu.