05.03.2024

“40 HADİS EZBER OKUMA YARIŞMASI”.

İlçemiz müftülüğü tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Ortaokullar arasında " 40 Hadis ezbere okuma yarışması” düzenlendi.

Müftülüğümüz koordinesinde Suruç Erkek İmam Hatip Ortaokulu, Kız İmam Hatip Ortaokulu, Katip Çelebi İmam Hatip Ortaokului, Şehit Ümit Çelik İmam Hatip Ortaokulu İlçe Müftülüğü düzenlenen programa öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

Müftülük konferans salonunda gerçekleşen 40 Hadis Ezber Okuma yarışmasını Suruç Erkek İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Mehmet Ali birinci oldu. Yarışmada Suruç Erkek İmam Hatip Ortaokulu Öğrencilerinden Abdi Şahin ikinci, Şehit Ümit Çelik İmam Hatip ortaokulu öğrencisi Hatice Demir üçüncü, olarak tamamladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mehmet Salih Eren “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in Kim benim hadislerimden kırk tanesini öğrenip başkasına da öğretirse Allah, onu kıyamet gününde âlimlerle diriltsin. Bu kapsamda ilçemiz müftülüğü bünyesinde ortaokullarımız arasında Ezber okuma yarışmasının, Öğrencilere yarışma kültürü kazandırmak, birlikte hareket etme, zamanlarını verimli kullanma, birlikte karar verme, öğrenciler arasında bilgi paylaşımını yaygınlaştırmak amacıyla “40 Hadis Ezber okuma” yarışması düzenledik. Medeni cesaret gösterip yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyorum. " dedi. Programda emeği geçen herkese teşekkür ederek yarışma sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmethan Özdemir, Vaizlerimiz Mehmet Faik Başaran, Muhammed Ertürk, Sümeyra Toprak , okul idarecileri, öğretmenler, aileler ve öğrenciler katıldı.