28.06.2022

HALİLİYE MÜFTÜLÜĞÜNE MÜRACAAT EDEN GAYRİ MÜSLİM VATANDAŞ HAGOP JAWISHIAN, 28 HAZİRAN 2022 SALI GÜNÜ KELİME-İ ŞEHADET GETİREREK MÜSLÜMAN OLDU.

Haliliye Müftülüğünde ilk defa düzenlenen İhtida Merasiminde Hristiyanlıktan İslam dinine geçen, Hagop JAWISHIAN ‘Abdulmoneim Al’ (Abdulmunim) ismini alarak Müslüman oldu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve merasimde, Müftü Vekili Mehmet Lütfü KILIÇ, Kelime-i Şehadeti getirmesinin ardından Abdulmoneim Al’e İslam dininin temel esasları hakkında bilgiler verdikten sonra “Müslüman olan kardeşimizi tebrik etti. Allah Teala kardeşimize güzel dinimizi en iyi şekilde yaşamayı ve Rabbimizin rızasına uygun ameller işlemeyi nasip etsin.” dedi.

Abdulmoneim Al, kendi arzusuyla Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olmanın büyük bir onur olduğunu belirterek, “Artık kendimi  huzurlu ve mutlu hissediyorum.” şeklinde konuştu.

Müslüman olan Abdulmoneim Al’e Müftü Vekili KILIÇ tarafından ihtida belgesinin yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı Kur’an-ı Kerim ve İslam dinine dair çeşitli kitaplar hediye etti.

Merasim yapılan dua ile tamamlandı.