15.12.2021

Siverek’te Mü'minlerin Annesi Hz. Aişe Paneli

Siverek İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Mü'minlerin Annesi Hz. Aişe Validemiz konulu program yoğun katılımla gerçekleşti.

Siverek Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından bayanlara yönelik olarak düzenlenen Mü'minlerin Annesi Hz. Aişe Validemiz konulu panel yoğun katılımla gerçekleşti.

Büyükşehir Siverek Kültü Merkezi’nde düzenlenen program İlçe Müftümüz Muhammed ÇİÇEK’in selamlama konuşmasıyla başladı. İslam’ın aileye verdiği öneme değinen Müftü ÇİÇEK, Hz Aişe’nin Hz Muhammed (sav) ile aile hayatından örnekler vererek Müslüman bayan için Hz Aişe’nin en iyi örnek olduğunu vurguladı.

Programda konuşan Kur’an Kursu öğreticileri Seher Kalkan Alur ve Şinar Şefkatlı, Hz Aişe’nin hem aile hayatı, hem eşi ile ilişkisi hem de Müslüman bayanlarla ilişkisinden örnekler aktararak, bayanlarımızın dünya ve ahiret için daha huzurlu ve güzel bir yaşam için Hz Aişe’yi rol model alması gerektiğini kaydetti.

Hz Aişe’nin aynı zamanda alim ve fakih olduğunu belirten konuşmacılar, birçok hadisin yanı sıra fıkıh alanında bayanlarla ilgili hükümlerin çoğunun Hz Aişe tarafından zamanındaki bayanlara öğretilerek günümüze ulaştığına dikkat çekti.

İlçede bulunan kuruluş ve STK’lardan da yoğun katılım olan programda, Kur’an-ı Kerim tilavetinin yanı sıra Mevlit ve ilahiler okundu. Katılımcıların gül ile karşılandığı programda ayrıca ikramlarda bulunuldu.