25.11.2021

HALİL BİLİK

Akçakale ilçesine atanan Halil BİLİK 1986 yılında Şanlıurfa Harran Küplüce köyünde dünyaya geldi ilkokulunu aynı köyde bitirdi. Orta okulu Harran ilçesinde okudu.
2007 yılında Ceylanpınar imam hatip lisesinden mezun oldu. İmam hatip lisesiyle beraber Arapça klasik eğitim veren medresede Arapça eğitimi aldı.
    2010 yılında Şanlıurfa Harran ilcesine bağlı yenidoğan köyünde imam-hatip olarak göreve başladı. 2014 yılında İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.
2015-2018 yallarında Kayseri'de Dini yüksek İhtisas Merkezinde eğitimini tamamlayarak Kilis il vaizi olarak atandı. Vaizlik görevi devam ederken iki aşamadan oluşan müftülük sınavını (1.) birincilikle kazanan BİLİK 01.03.2019’da Yavuzeli ilçesinde müftü olarak görevine başladı. 2019’da Harran Üniversitesi Arap Dili ve Belagatı bölümünden yüksek lisansı tamamladı.
    24.11.2021 tarihi itibarıyla Akçakale’de müftü olarak göreve başlayan Halil BİLİK evli ve üç çocuk babasıdır. Halen Şırnak Üniversitesi Arap Dili ve Belagatı bölümünde doktora yapmakta olup ileri derecede Arapça bilmektedir.