19.09.2022

OSMAN TOPRAK

ÖZGEÇMİŞ

1979 İstanbul Şişli doğumlu olup ilk ve Orta Okulunu ayrıca Hafızlık eğitimini İstanbul’da ikmal etmiştir. 2001 yılında askerlik görevini tamamlayıp 2006 yılına kadar İslami ilimler alanında klasik usul Arapça eğitimi görmüştür. 2008 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olmuştur.

İlk olarak 2007 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Malatya’nın Darende İlçesi Hacılar Mahallesinde İmam Hatip olarak göreve başlamış ve aynı ilçede Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur’an Kursunu hizmete açarak 2007-2011 eğitim ve öğretim yılları arasında Kur’an Kursu öğreticisi olarak görevine burada devam etmiştir. 2011-2014 yılları arasında 22. dönem Kursiyeri olarak Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünde İhtisas eğitimini tamamlayıp İstanbul ili Maltepe ilçesi Cezaevi vaizi olarak görev almıştır. Daha sonra sırasıyla Fransa Paris Din Hizmetleri Ataşeliğine bağlı Montargis Bölgesinde uzun süreli yurtdışı görevi, Konya Yalıhüyük İlçe Müftülüğü, Siirt Tillo İlçe Müftülüğü görevinde bulundu.

Daha sonra İlçemize atanan Osman TOPRAK, 19 Eylül 2022 tarihi itibariyle ilçemizdeki görevine başlamıştır.  Osman TOPRAK, evli ve üç çocuk babası olup, Arapça bilmektedir.