09.10.2023

ADEM DOBUR (2014-2022)

ÖZGEÇMİŞ

Manisa/Alaşehir İlçesinin Killik Kasabası'nda 1961 yılında dünyaya gelmiş olup, ilk ve orta öğrenimini kasabada tamamladıktan sonra, Manisa İ.H.L.'ne başladı. 1979 yılında mezun olduktan sora, aynı yıl İzmir Yüksek İslam Enstitüsü'ne girdi. Okulun fakülteye dönüştürülmüş olmasından dolayı, 1983 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olarak yüksek öğrenimini tamamladı.

19 Mart 1984 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğtim Merkezi'nde kursiyer olarak (Müftü Yardımcısı kadrosuyla) göreve başladı.

Daha sonra sırasıyla; Manisa Selendi İlçe Vaizliği, Yedek Subay olarak askerlik, Hakkari/Yüksekova Vaizliği, İstanbul/Haseki Eğitim Merkezi (Müftü ve Vaizler İhtisas Kursu 7. Dönem), Kütahya/Şaphane İlçe Müftülüğü, Bolu /Gerede İlçe Müftülüğü, İzmir/Kınık İlçe Müftülüğü, İzmir/Karşıyaka İlçe Vaizliği, Bayraklı İlçe Müftülüğü, Şanlıurfa/Eyyübiye İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu.

Daha sonra Manisa ili Şehzadeler ilçesine atanan Adem Dobur, 18 Temmuz 2023 tarihinde buradan emekli olmuştur.

Adem Dobur evli ve üç çocuk babasıdır.