20.04.2024

Siverekli çocuklar Gazzeli kardeşlerini unutmadı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde çocuklar, kumbaralarında biriktirkleri paralarını Türkiye Diyanet Vakfı Siverek Şubesi aracılığıyla Gazze’deki kardeşlerine bağışladı.

Siverek ilçe müftülüğünün Gazze’ye yönelik yardımları devam ederken, anlamlı bir yardım da Siverekli çocuklardan geldi.

Gazzeli arkadaşarının yanında olduğunu göstermek isteyen 13 yaşındaki Mehmet Emin AYMELEK, kumbarasında biriktirdiği 9 bin 800 lirasını, Muhammed Yusuf AKAY ise kumbarasındaki 600 liarsını Gazze’ye bağışladı.

Anne ve babasıyla beraber Siverek ilçe müftlüğüne gelen Mehmet Emin AYMELEK, kumbarasından çıkan 9 bin 800 lirasını ilçe Müftümüz Muhammed ÇİÇEK’e vererekTürkiye Diyanet Vakfı Siverek Şubesi aracılığıyla Gazzeli çocuklara bağışladı.

Gazze’deki çocukların yaşadıkları sıkıntıların bir an önce son bulması temennisinde bulunan Mehmet Emin AYMELEK, “Keşke kumbaramdan daha fazla para çıksaydı da Gazzeli kardeşlerime bağışlasaydım. Oradaki kardeşlerimiz evsiz kalmışken ben bu parayı harcayamazdım. Gazzeli kardeşlerimize az da olsa faydamın dokunması için kumbaramda biriktirdiğim paramı kardeşlerime bağışladım. Ülkemizdeki tüm arkadaşlarımın da Gazze’ye bağışta bulunmasını istiyorum.” dedi.

Kumbarasından çıkan 600 lirasını Gazzeli çocuklara bağışlayan Muhammed Yusuf Akay ise, “Oradaki arkadaşlarımızın da bizim gibi rahat etmesi için onlara yardım edelim” diyerek, Gazze’ye yardım çağrısında bulundu.

AYMELEK ve AKAY’ın yardımlarını kabul eden ilçe müftümüz Muhammed ÇİÇEK, çocuklara  ve onları bu duyarlılıkla yetiştiren ailelerine teşekkür ederek, aylarca biriktirdikleri paralarını Gazze’ye bağışlayan çocuklarımızın bu davranşının övgüye değer olduğunu belirtti.

Siverek’ten Gazze’ye Bir Milyon 905 bin lira yardım

Müftü ÇİÇEK, ayrıca Ramazan ayı boyunca Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yaklaşık bir milyon 900 bin TL bağışta bulunan Siverek halkına da teşekkür ederek bu duyarlılığın devam etmesi temmenisinde bulundu.