05.07.2022

Hacı Adaylarına Hac Eğitim Semineri Verildi.

2020 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çekilen kura sonucu isimleri çıkan hacca gitmek için para yatıran ancak pandemi nedeniyle haccı ertelenen hacı adaylarına 2022 yılında hac için kesin kayıt yaptıran , hac farizasını yerine gitmek üzere kutsal topraklara gidecek olan olan vatandaşlarımıza Siverek İlçe Müftülüğü olarak Hac Eğitim Semineri adı altında eğitim verildi
İlçe Müftüsü Muhammed ÇİÇEK,İlçe Vaizi Muhammed ALPHAN, Kur’an Kursu Öğretici ve yöneticisi Yıldız BAŞARANOĞLU ve İlçe Sağlık Müdürlüğü Tarafından görevlendirilen Dr. Selva ŞENATEŞ tarafından verilen seminerde ibadet bilinci ve hac ibadeti, yolculuğa çıkmadan maddi ve manevi hazırlık, ana hatlarıyla hac ve umre menasiki, kadınlara özgü konular,haccın hikmeti ve hacdaki sembollerin anlamı, Hz. Peygamber (s.a.v) Mescid-i Nebevi ve Medine ve Temel Sağlık Konuları içeren bilgilendirme semineri verildi. Seminere hacı adaylarından yaklaşık 50 kişi katılım sağladı.