22.11.2022

MAHMUT KAYA

1985 Yılında Mardin İli Kızıltepe İlçesinin Sürekli Mahallesinde doğdu. 1997 Yılında Sürekli İlköğretim Okulun'dan mezun oldu. 1997-2005 yılları arasında Ortaokul ve İmam Hatip Lisesi'ni Şanlıurfa'da okudu.

Mezkur yıllar zarfında İbrahimiy'ye medressesinde özel klasik Arapça eğitimi dersi aldı. 2005-2010 yılları arasında yine Şanlıurfa'da Hafız Kasım medresesinde başta Arapça olmak üzere İslami ilimlerde ders verdi.

2010 yılında Mardin İli Kızıltepe İlçesinin Öğrencik Köyüne İmam-Hatip olarak atandı. 2014 yılında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

2015 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı İhtisas sınavını kazanıp Erzurum'da Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezinde İhtisas eğitimini başarıyla tamamlayarak 2018 yılında mezun oldu. Aynı yılda Adana Yüreğir İlçesine Vaiz olarak atandı. Ayrıca İhtisas eğitimiyle birlikte Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Arap Dili ve Beleğatı alanında Yüksek Lisansını tamamladı.

2019 yılında Bingöl İli Genç İlçesine Müftü olarak atandı.

2020 yılı itibariyle Şanlıurfa ili Viranşehir ilçesine  müftü olarak atandı.

Evli ve dört çocuk babasıdır.