09.01.2023

HAC ÖN KAYIT İŞLEMLERİ BAŞLADI

HAC ÖN KAYITLARI BAŞLADI

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023 yılı hac ön kaydı ve güncelleme işlemlerinin başlayacağı tarihi duyurdu.

KAYITLAR NASIL ALINACAK?

Vatandaşlar, Devlet  Bankaları veya Katılım Bankalarından birine internet bankacılığı yoluyla veya şahsen giderek; bir defaya mahsus 250 lira Hac Ön Kayıt Ücreti yatıracak.

Hac ön kayıt ücretini yatıran vatandaşlarımız kayıtlarını 05-26 Ocak tarihleri arasında aşağıdaki e-Devlet linki üzerinden yapacak. https://www.turkiye.gov.tr/diyanet-isleri-hac-islemleri

HAC ÖN KAYITLARI E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAĞINDAN KAYIT YAPTIRMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZDAN E-DEVLET ŞİFRESİ OLMAYANLARIN  ALMALARI GEREKMEKTEDİR.

Önceki yıllarda kaydı bulunan vatandaşların kayıtları 5 Ocak 2023 tarihinde otomatik yenilenecek.

Aynı yıl kayıt olan Hacı adayları kayıt birleştirme işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabilecek.

Farklı yıllarda kaydolan Hacı adaylarının kayıt birleştirme işlemleri istemeleri halinde İl ve İlçe Müftülükleri tarafından yapılacak.

65 YAŞ üstündeki hacı adaylarının 2023 yılında
Hacca gidip gidemeyeceği, Covid-19 aşısı yaptırma şartının olup olmayacağı, Ülkemize verilecek kontenjan ve kura çekimi tarihi gibi konular; yetkililer tarafından Arabistan' da gerçekleştirilecek görüşme sonrası belli olacak.

Detaylı bilgi Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresinden, 0850 260 1313 numaralı çağrı merkezinden ve İl/ilçe müftülüklerinden alınabilecek.